Societat 20/02/2023

El Consell de Menorca licita per 270.000 euros la repotenciació del parc eòlic de Milà

El projecte inclourà la construcció d'una planta fotovoltaica en la base de la nova instal·lació, així com de bateries per acumular l'energia

Iván Martín
2 min
Imatge dels molins eòlics del parc d'Es Milà, a Maó.

MAÓEl Consell de Menorca, a través del Consorci de Residus i Energia, ha tret a licitació el projecte de repotenciació dels tres molins eòlics del parc de Milà de Maó, per un import de 270.000 euros. El projecte suposarà el desmantellament dels molins actuals per instal·lar tres nous aerogeneradors de més potència, passant de 3,2 MW a 10 MW. L'objectiu és repotenciar el parc abans de la finalització de la seva vida útil, prevista per a febrer de 2024.

El projecte s'estructurarà en diferents fases i inclourà la construcció d'una planta fotovoltaica en la base de la nova instal·lació eòlica que possibilitarà arribar fins als 15 MW de potència, així com de bateries per acumular l'energia. En condicions òptimes, la nova instal·lació podria generar més de 22.000 MWh anuals, que permetren abastir més de 6.000 habitatges. A més, la licitació inclou l'elaboració d'un estudi socioeconòmic per determinar el model d'explotació més idoni del parc.

L'Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per a la descarbonització aprovat pel Consell el 19 d'abril del 2019 considera l'entorn de Milà, concretament la zona del parc eòlic i les cel·les segellades i restituïdes o en fase de restitució de l'àrea de gestió de residus, un emplaçament idoni per a la planificació d'infraestructures de generació renovable que hibridin diferents tecnologies com l'eòlica, la fotovoltaica i la biomassa.

La construcció del nou parc eòlic de Milà, així com altres actuacions projectades com la cobertura amb fotovoltaica de les cel·les segellades de l'àrea de Gestió de Residus i la instal·lació de la planta de biogàs són actuacions que formen part del procés de renovació i aprofitament energètic de tot el complex de Milà, que ha renovat també recentment les instal·lacions de la Planta de Tractament mecànic-biològic.

stats