Societat 17/11/2022

El Consell de Menorca ha expedit un 800% més de targetes gratuïtes de bus respecte al 2019

El nombre d'usuaris també augmenta un 18%

Iván Martín
1 min
Un bus públic aturat a Menorca.

MAÓEl departament de Mobilitat del Consell de Menorca ha valorat positivament la decisió del Govern espanyol de prorrogar la gratuïtat del transport públic fins a finals de 2023, una mesura que ja disposa d'uns resultats extraordinaris en el cas de l'illa. Així, des de setembre fins ara s'han expedit 8.000 targetes gratuïtes d'autobús, el que representa un 800% més que l'any 2019.

El director insular de Transports, Damià Moll, ha destacat la importància de la iniciativa i l'augment que ha suposat en el nombre d'usuaris a la xarxa d'autobusos públics de Menorca: "aquestes xifres es tradueixen en un 18% més d'usuaris", i ha recordat que també s'ha assolit un dels reptes de l'administració: "estem veient com moltes persones que abans es desplaçaven amb el seu vehicle particular, ara ho fan amb bus". D'altra banda, Moll confia que la gratuïtat en el transport públic continuï, perquè els resultats són positius i està creixent l'aposta per la mobilitat sostenible. De tota manera, el director de Transports ha lamentat les formes del Govern espanyol: "van a remolc de les reivindicacions i els anuncis no estan consensuats ni s'informen prèviament".

Però per a Damià Moll, d'aquesta mesura i la seva pròrroga es pot extreure una altra conclusió: la importància de tenir representació política a Madrid. En aquest sentit, creu que Més per Menorca juga un paper clau en aquesta història, tal com succeeix amb Coalició Canària: "que un partit insular pugui ser decisiu és imprescindible per a Menorca i les Balears, ja que una veu ferma, capaç d'exigir millores i satisfer reivindicacions històriques és molt més efectiva que els partits tradicionals d'àmbit estatal com el PP i el PSOE".

stats