Societat 24/03/2022

El Consell de Mallorca treballa per recuperar el camí vell del far de Formentor

L'objectiu és recuperar aquesta ruta que enllaça el far amb Cala Murta

ARA Balears
1 min
Els representants del Consell de Mallorca durant la visita al camí Vell del Far de Formentor

PalmaEl Consell de Mallorca continua amb les tasques de neteja i millora del camí vell del far de Formentor amb l'objectiu de recuperar aquesta ruta que enllaça Cala Murta amb el far de Formentor. Segons han informat a través d'un comunicat, aquests dies es neteja el camí de vegetació, tant d'herbes com d'arbustos, i es retiren els arbres i les branques que dificulten el pas, una tasca que es fa amb criteris conservadors i selectius.

Les tasques es duen a terme a tot el trajecte i, segons ha detallat el Consell de Mallorca, es tracta d'un tram de 5.423 metres entre les proximitats de Cala Murta i el far de Formentor. Actualment, el camí no està obert i la Direcció Insular de Medi Ambient demana precaució a tots els senderistes que hi transiten.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha visitat les tasques de millora que s'estan duent a terme i ha explicat que "treballam per poder obrir aquest tram i garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec". "En acabar les feines forestals, es continuarà amb les tasques de reconstrucció dels marges del mateix tram, en el qual s'han localitzat un total de 451 punts amb algun tipus de deteriorament i que sumen 1.080 m² de marges que s'han de rehabilitar", ha afegit la consellera.

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha informat que "el camí formarà part de l'etapa 8, que va des del refugi del Pont Romà fins al far de Formentor i que, quan estigui obert, tindrà 29 quilòmetres de llargada, dels quals ja estan oberts els primers 6,739 metres, entre el refugi del Pont Romà i el Port de Pollença".

.

stats