8-M
Societat 08/03/2023

El Consell de Mallorca reivindica el lideratge transformador de les dones

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha llegit un manifest amb motiu del 8-M

ARA Balears
2 min
Acte institucional del Consell de Mallorca pel 8-M.

PalmaEl Consell de Mallorca ha reivindicat, en un acte institucional pel 8-M, la capacitat de lideratge i transformació de les dones en tots els àmbits de la societat. Representants de la institució insular, encapçalades per la presidenta Catalina Cladera, així com de diferents àmbits com la cultura, l'esport i col·lectius com les Kellys han participat en la lectura d'un manifest. "Necessitam continuar transformant en tots els àmbits la cultura masclista que té por del canvi", ha exposat Cladera.

El manifest del Consell ha fet un recorregut des de la multitudinària mobilització del 2018, recordant els lemes de la institució fins al de l'any actual: 'Lideratges que transformen'. El text ha estat llegit a l'edifici del Palau Reial per la presidenta Catalina Cladera i per la representant del col·lectiu Kellys, Sara García; la funcionària Alba Cuenca; la cantant Aina Tramulles; la representant de Vianants per Mallorca Alejandra Araya i la catedràtica Caterina Valriu.

Cladera ha enumerat els compromisos que adquireix la institució insular en la lluita per la igualtat entre homes i dones i que es pretén que siguin assumits també per cada un dels municipis de l'illa. La presidenta ha destacat que es vol impulsar un pla estratègic participatiu d'igualtat, incentivar la corresponsabilitat de totes les persones en les tasques de cura i potenciar la participació de les dones en els àmbits de presa de decisions, entre altres coses.

Universitat

La UIB també ha commemorat el 8-M amb l'organització d'activitats durant tota la setmana. La Universitat ha recordat que cal avançar en una igualtat efectiva entre dones i homes que "ens permeti crear una societat més justa i democràtica".

La programació d'actes comença amb dues activitats com són la IV setmana de les dones a la literatura catalana i la inauguració de l'exposició Alça la veu per una vida lliure de violència a Bolívia, i finalitza dia 10 amb la presentació del llibre La educación para la igualdad de genero. Una propuesta formativa para educadoras y educadores sociales.

stats