Societat 06/09/2019

El Consell de Mallorca modifica el període de caça de la tórtora

La intenció és afavorir la conservació de l'espècie a l'illa

Ara Balears
1 min
La Comissió Europea podria enviar properament una comunicació d’inici de procediment d’infracció contra Espanya, per fer cas omís al pla d’acció per a la conservació d’aquesta espècie

PalmaLa temporada de caça de la tórtora serà més curta. El Consell de Caça, presidit pel conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha aprovat aquest divendres per unanimitat que la caça de la tórtora finalitzi el 15 de setembre. Segons han explicat des del Consell de Mallorca en un comunicat, la intenció és "garantir la conservació i la sostenibilitat de les espècies a l'illa".

La institució insular ha recordat que la tórtora és considerada una espècie vulnerable i que la Comissió Europea planteja que se n'hagi de fer una gestió global. De fet, el GOB ha demanat en diverses ocasions una moratòria "immediata" perquè a Europa s'ha perdut un 78% de tórtores des del 1980 fins al 2013 i un 29% des del 2004 fins al 2013. A Espanya, la reducció ha estat del 30% des del 1998. La pèrdua dels hàbitats de cria, l'ús d'herbicides i la caça de l'espècie, entre d'altres, són algunes de les causes d'aquesta situació, segons van apuntar des de l'entitat ecologista.

Així i tot, Alzamora ha afirmat que "l'origen de la vulnerabilitat no és directament la caça, perquè també és degut a un problema ambiental". Així mateix, des del Consell han dit que ja s'havia detectat que l'espècie s'estava caçant entre un 30 i un 50% més del "necessari" a l'Estat, i per això, des del 2017 el període a les Balears s'ha reduït i ha passat de sis a tres captures per cada caçador al dia.

stats