Societat 09/02/2022

El Consell de Mallorca passa a formar part del Consorci de Transports

El seu objectiu és fomentar polítiques de mobilitat sostenible

ARA Balears
2 min
La via de cintura de Palma amb retencions de trànsit.

PalmaEl Consell de Mallorca s'adherirà al Consorci de Transports de Mallorca (CTM), amb la finalitat de fomentar polítiques de mobilitat sostenible, com l'impuls del transport públic i la reducció de l'ús del vehicle privat, a través d'un conveni de quatre anys prorrogable.

Segons ha assegurat la institució insular aquest dimecres en una nota de premsa, l'objectiu d'aquesta adhesió és que la ciutadania pugui rebre una oferta integrada de transport, tant d'infraestructures com de serveis, "davant la dispersió dels poders de decisió que corresponen a les distintes autoritats de transport dins l'illa". Per això, consideren que és necessari que es faci una gestió "més eficient" del sistema, per garantir les condicions d'accessibilitat, seguretat, medi ambient i qualitat que pertoquen "i augmentar les opcions d'accés als serveis i equipaments, als llocs de treball, de formació i d'oci", ha afegit el Consell de Mallorca.

Aquesta iniciativa s'aprovarà aquest dijous al ple insular, després de mesos de negociacions entre la institució i el Govern. "És imprescindible la col·laboració interinstitucional en la gestió de la xarxa de transport públic amb la finalitat d'impulsar un canvi decidit i valent cap a un model de mobilitat que redueixi el pes dels viatges en transport privat", ha manifestat el Consell de Mallorca.

Un ple del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha lamentat que "no tenia sentit que el Consell de Mallorca no pogués participar mai en aquestes qüestions de manera directa". A més, ha mostrat la voluntat d'acordar ja un calendari per iniciar el futur traspàs de les competències que li pertoquen amb aquesta adhesió. "Volem ser una solució per a molts dels problemes de mobilitat de la nostra illa, millorar el nostre transport públic i oferir més alternatives a la ciutadania", ha destacat Sevillano.

Per al conseller insular, les possibilitats del Departament de Mobilitat i Infraestructures augmentarien si tingués competència ferroviària i de transport públic. "Podríem dotar les nostres polítiques i actuacions de molta més coherència i interconnexió, i també fomentar altres prioritats més enllà de les carreteres", ha assegurat.

Per altra banda, la institució ha indicat que "no es pot obviar que la majoria dels desplaçaments terrestres es duen a terme per les carreteres del Consell de Mallorca". És per això que garanteixen que, amb l'entrada en el CTM, el Consell s'assegura estendre les seves polítiques mitjançant la participació en la presa de decisions i, també, en la planificació ferroviària.

A més, el Consell de Mallorca es compromet a fer campanyes de difusió i promoció de l'ús del transport públic i cobrir-ne el cost a través de la Fundació Mallorca Turisme, que preveu iniciatives informatives en els principals mercats i països emissors de turisme.

stats