Societat 12/12/2021

El Consell de Mallorca manté l'aposta per l'artesania i reconeix la tasca feta pels professionals

Aquest diumenge s'han lliurar els VIII Premis d'Artesania de Mallorca

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Mallorca ha entregat aquest diumenge els VIII Premis d'Artesania de Mallorca. Segons ha explicat l'entitat insular a través d'un comunicat, aquests guardons són un símbol de reconeixement als professionals de l'artesania de Mallorca i tenen com a objectiu donar prestigi a aquests professionals a l'ofici i als productes artesans que s'elaboren a l'illa.

A més, durant l'acte celebrat al Teatre de Bunyola, també s'han lliurat 71 noves cartes artesanes i una més de mestre artesà (Miquel Busquets, mestre de paret seca). Cal recordar que les cartes artesanes són la certificació oficial a Mallorca per a les persones que exerceixen un ofici artesà amb uns coneixements i pràctiques adequades a aquest ofici, respectant les tècniques i els processos artesanals. A més, el Consell ha explicat que la carta de mestre artesà és la categoria per a professionals amb un mínim de 10 anys d’experiència i que destaquen per la perfecció en la tècnica i uns coneixements teòrics excel·lents.

En aquesta edició dels VIII Premis d'Artesania de Mallorca han estat guardonats el mestre artesà Diego Piñeiro (amb el premi Producte Artesà i Disseny Mallorca 2021), Emilio Navarro (guanyador del premi Alimentació Artesana de Mallorca), Eugenia Marcote (premi Dona Artesana) i Joan Sunyer (premi Artesania Sostenible).

Durant l'acte d'entrega dels premis i les cartes artesanes, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha destacat que el Consell de Mallorca ha fet i continuarà fent feina per aconseguir que "el producte artesanal mallorquí sigui competitiu en un mercat digitalitzat i global". Per part seva, la vicepresidenta del consell insular, Bel Busquets, ha assegurat els artesans "aporten a la nostra societat un gran valor afegit, el valor afegit de la innovació, de la conservació del patrimoni, de la diversitat, de la sostenibilitat i de l'emprenedoria".

stats