Societat 15/04/2020

El Consell de Mallorca es reuneix amb el sector primari per cercar estratègies que fomentin el producte local

Amb la crisi sanitària ha demostrat que és fonamental i ha recuperat el valor que li correspon

Ara Balears
1 min
Pagès recollint aliments

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha reunit aquest dimecres amb representants del sector primari per avaluar i promoure accions de reactivació econòmica i social arran de la pandèmia del coronavirus, comunica el Consell en una nota.

Una d'elles és la necessitat que els consumidors, comerços i distribuïdors es comprometin amb el producte local de Mallorca, ja que durant la crisi sanitària aquest sector "ha demostrat que és fonamental i ha recuperat el valor que li correspon, ha apuntat Cladera. De fet, el sector primari ha estat un dels que s'han hagut de reinventar per combatre les pèrdues econòmiques causades pel confinament decretat per l'estat d'alarma, i ho ha fet posant en marxa el servei a domicili.

Cladera ha destacat que des del Consell de Mallorca posen "a disposició dels ramaders i pagesos els recursos de les administracions" per tal de "reactivar" el teixit productiu i empresarial de l'illa, així com "fomentar el canvi de paradigma, també en el producte local".

Han participat en la reunió el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora; el gerent de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Joan Simonet; el secretari general d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, i el president de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders - Associació Intersectorial Agrària (UPA-AIA), Baltasar Martí.

stats