Societat 11/05/2021

El Consell de Mallorca destinarà un 10% del pressupost de les obres públiques a integració paisatgística

La institució insular preveu fer un projecte per millorar l'aparença del torrent Gros de Palma, que passa per la barriada del Molinar

ARA Balears
2 min
El Consell inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros

PalmaTotes les obres públiques d'infraestructures i equipaments en sòl rústic que faci el Consell de Mallorca reservaran un 10% del pressupost a la integració paisatgística. Així ho ha explicat la institució insular aquest dimarts en un comunicat amb motiu de la celebració de l'assemblea de l'Observatori del Paisatge, creat el setembre i que està integrat per una trentena de membres, entre administracions públiques i entitats.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assenyalat que entre enguany i el 2021 es farà un projecte d'integració paisatgística al torrent Gros, que passa per la barriada del Molinar. També es preveu elaborar un inventari i una catalogació de les construccions de pedra en sec i la modificació del Pla Territorial de Mallorca pretén desenvolupar el Conveni Europeu del Paisatge.

Altres propostes planificades per l'Observatori són la creació de la ruta dels fars i la supressió de tanques i altres elements publicitaris que estan devora de carreteres. També es preveu crear un arxiu fotogràfic, una guia de bones pràctiques d'integració paisatgístic de les construccions agràries i la posada en marxa d'un pla especial de la ruta cultural del sistema hidràulic de Palma.

"Una de les nostres obligacions és mantenir i millorar el patrimoni, que és un dels atractius principals per als nostres visitants i també és important per a la nostra qualitat de vida", ha dit la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

L'Observatori està format per representants de tres municipis de Mallorca de la FELIB, membres dels col·legis professionals, entitats relacionades amb el paisatge (GOB, ARCA, Tramuntana XXI), portaveus de tots els departaments de la institució insular amb competències en paisatge, delegats de cada partit polític amb representació al Consell i representants d'altres institucions amb competències sobre paisatge com la Conselleria de Medi Ambient, la Comissió Balear de Medi Ambient i la Delegació del govern.

stats