Societat 31/12/2020

El Consell de Mallorca inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros

Les obres es licitaran al gener i es preveu que estiguin acabades el segon trimestre del 2021

Ara Balears
1 min
El Consell inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros

PalmaEl Consell de Mallorca iniciarà aquest any la intervenció paisatgística al Torrent Gros, una actuació que costarà mig milió d'euros i que estarà finançiada per l'Impost de Turisme Sostenible. Les obres es licitaran el mes de gener i es preveu que estiguin acabades el segon trimestre del 2021. Segons el Consell, amb aquesta intervenció se cerca reorganitzar i millorar la zona on es varen fer les obres d'accés al barri del Molinar fa vuit anys. Una de les actuacions previstes és la de recuperar la connexió entre els dos ponts que havien quedat aïllats.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, creu que les obres al Torrent Gros, que es troba al límit entre Palma i Marratxí, són un projecte "ambiciós", i destaca que "és en aquestes zones límit on es produeixen conflictes d'infraestructures que fan necessària una intervenció paisatgística". El Torrent és un gran corredor que fa de contrapunt al bosc de Bellver, segons recull el Pla territorial.

En aquesta zona també es troba l'antic ramal de la línia ferroviària del tren de Santanyí, que connecta amb Ciutat Jardí i el Coll d'en Rabassa. El Consell informa que aquestes obres també es fan pel compromís que varen adquirir amb els Amics del Ferrocarril, que reclamaven que s'apostàs pel patrimoni ferroviari.

stats