Societat 29/04/2022

El Consell de Mallorca coordina amb el batle de Kíiv projectes d'ajuda a Ucraïna

Catalina Cladera ha explicat que el Fons Mallorquí de Solidaritat té acumulats 159.000 euros, que es destinaran a ajudar el pobre ucraïnès

ARA Balears
1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha reunit per videoconferència amb el batle de Kíev.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha reunit aquest divendres per videoconferència amb el batle de Kíiv i president de l'associació de municipis ucraïnesos, Vitali Klitxkó, per coordinar accions d'ajuda al país davant la invasió russa. Segons ha informat Europa Press, en la trobada també hi ha estat present el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, i la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat, Maria Antònia Mulet.

En una roda de premsa posterior a la reunió, Cladera ha detallat que el Fons Mallorquí de Solidaritat té acumulats 159.000 euros, els quals es destinaran a projectes d'ajuda a Ucraïna. La trobada ha servit per establir una coordinació entre els batles de Mallorca i els municipis d'Ucraïna, i conèixer de prop les necessitats que tenen.

La presidenta de la institució insular ha detallat que, en aquests moments, els batles d'Ucraïna reclamen, especialment, més ajuda humanitària amb medicaments, el manteniment de la logística i el transport al país, ajuda per garantir les comunicacions, el manteniment informàtic dels serveis municipals, així com el disseny d'infraestructures per reconstruir el país després del conflicte.

En la reunió s'ha traslladat la condemna "enèrgica" a la guerra i a la invasió russa, així com el "suport i solidaritat" del poble de Mallorca. "Ens ha posat la pell de gallina a tots", ha assegurat Cladera sobre la trobada amb el batle de Kíiv.

stats