Societat 18/02/2021

El Consell de Mallorca convocarà una oposició de 26 places de bomber a l'abril

El sindicat STEI critica que es faci en plena pandèmia perquè genera incertesa a l'hora de garantir el procés i la incorporació dels nous efectius

1 min
Camions del cos de Bombers de Mallorca

El Consell de Mallorca vol fer una convocatòria d'oposicions de 26 places fixes per al cos de bombers a l'abril, segons expliquen fonts del departament de Funció Pública. A més, del procés sortirà una nova borsa de feina que permetrà cobrir les 40 places que la Institució insular va crear el juliol de l'any passat, però entraran com a interins.

El sindicat STEI critica que les oposicions es facin en plena pandèmia perquè genera "incertesa" a l'hora de garantir el procés, però fonts de la institució asseguren que es podrà fer sense entrebancs.

Els representants dels treballadors també consideren que fer una convocatòria ara suposa "taponar" l'accés públic perquè hi ha una borsa de la darrera oposició que es va fer amb persones que són "aptes". Per això, creuen que fer un procés nou implica un cost "innecessari".

Des del departament de Funció Pública recorden que la darrera oposició convocada per al cos de Bombers és de fa quatre anys i va ser per a 11 places.

La borsa de feina que es va crear en aquell moment ha permès al llarg d'aquests anys incorporar 60 efectius com a interins. Les mateixes fonts del Consell veuen excessiu continuar cobrint places amb el borsí de fa quatre anys i que és millor renovar-lo.

stats