Inclusió
Societat 15/03/2023

El Consell de Mallorca concerta 70 places per atendre persones amb problemes de salut mental

La institució destinarà a l'acció 1.297.934,72 euros en els pròxims tres anys

ARA Balears
2 min
Participants en l'acte de signatura del concert amb empreses del tercer sector

PalmaEl Consell de Mallorca ha concertat 70 places per atendre persones amb una discapacitat associada a un problema de salut mental, una acció a la qual destinarà 1.297.934,75 en els pròxims tres anys. La concertació l'han signada aquest dimecres dematí la presidenta de la institució, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, juntament amb representants de Deixalles Calvià i l'Associació per a la Salut Mental Gira-sol. A l'acte també hi han assistit el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l'IMAS, Andrés López; el president de la Fundació Deixalles, Josep Falcó; la presidenta de Deixalles Calvià, Francisca Maria Martí, i el gerent de Gira-sol, Alfonso Suárez, a més dels gerents d'Estel de Llevant i Es Garrover i de la federació 3Salut Mental.

La concertació entrarà en vigor aquest dijous, amb una durada prevista de tres anys prorrogables fins a tres anys més. Fins ara, l'IMAS oferia el servei a 54 persones, però amb el nou concert s'arribarà a més persones, amb les quals es treballarà per fomentar l'atenció integral i promoure l'autonomia de les persones amb problemes de salut mental. De les 70 places concertades, vuit les gestionarà Deixalles Calvià, i la resta Gira-sol, juntament amb la resta d'entitats que integren 3Salut Mental.

En el marc de la signatura, Cladera ha considerat que aquest concert era una "demanda i una necessitat" que obre un camí "que no té marxa enrere", atès que s'estableix una relació "amb les entitats del tercer sector", que permet "consolidar el servei, ampliar-ne la cobertura i donar estabilitat a usuaris i professionals". Per la seva banda, Alfons Suárez, gerent de Gira-sol, ha valorat positivament la signatura pel fet que suposa la "consolidació d'un servei que permet oferir atenció a persones deslligades de la xarxa d'atenció i dels serveis ordinaris" a més de contribuir a continuar "millorant la qualitat de l'atenció a la salut mental".

Pel que fa a Josep Falcó, president de la Fundació Deixalles, ha considerat que el concert "consolida el servei, el dignifica i en millorar la qualitat". A més a més, ha explicat que malgrat que tenen "un projecte petit" amb aquesta concertació podran "publicar les places i atendre més persones".

stats