Carreteres
Societat 09/02/2023

El Consell de Mallorca començarà les obres de reparació de la carretera de sa Calobra la setmana que ve

Davant les peticions de l'Ajuntament d'Escorca i del Gremi de Margers, Sevillano assegura que fer-ho bé i ràpid és difícil

2 min
El tram esbaldregat es coneix com la volta Llarga o el Sementer de sa Cabrera

PalmaEl conseller de Mobilitat del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha anunciat que les obres de reparació de la carretera de sa Calobra començaran previsiblement la setmana que ve. L'objectiu és poder restablir el trànsit després que es produís un gran esbaldrec a la volta Llarga, un punt passat el Nuu de sa Corbata.

"En aquests moments els tècnics estudien quines seran les accions que s'hi duran a terme per poder restablir el trànsit. Com que les obres seran per via d'emergència començaran la setmana que ve", ha informat Sevillano. Davant les peticions del batle d'Escorca, Antoni Solivellas, de fer les obres com més aviat millor, i de les del Gremi de Margers, de fer-les amb la tècnica de pedra en sec, Sevillano ha manifestat que "fer-ho bé i fer-ho ràpid serà difícil".

Al paviment esbaldregat és visible la reparació que el Consell hi va fer fa uns anys.

"Ens agradaria poder combinar les obres amb el pas de vehicles en un sentit, però això no sabem si serà possible. Tots volem que les obres estiguin llestes per començar la temporada turística, però també hem de fer les obres per tenir una carretera segura", ha dit el conseller.

Les primeres bicicletes

L'Ajuntament d'Escorca quantifica en uns 130 els llocs de feina que hi ha a l'estiu als establiments de sa Calobra i Cala Tuent, en els set establiments de restauració que hi ha oberts. El restaurant Es Port és l'únic que obri durant tot l'any. A causa de l'esbaldrec, que impedeix l'arribada de visitants, aquest establiment està tancat. "Nosaltres tenim obert tot l'any, perquè sa Calobra és un dels principals atractius turístics de l'illa. Per pocs turistes que venguina Mallorca, sempre hi ha uns quants cotxes d'estrangers que cada dia baixen a veure el port i el torrent de Pareis", explica Pere Vicens, propietari del restaurant Es Port.

"En aquesta època de l'any just són jo mateix i un empleat que feim feina. A la plena temporada turística, però, arrib a tenir una quinzena de persones contractades, perquè hi ha un gran volum de turistes que cada dia visiten sa Calobra", comenta Vicens.

stats