Igualtat
Societat 13/09/2022

El Consell de Mallorca aposta per un pla d'igualtat per posar fi a la bretxa de gènere

Aquesta mesura arriba després que la institució insular en detectàs una d'un 10,6% en la seva plantilla

ARA Balears
2 min
Presentació del Pla d'igualtat amb els representants sindicals

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dimarts el primer pla d'igualtat entre homes i dones amb l'objectiu de posar fi a la bretxa de gènere a la seva plantilla. Aquest projecte sorgeix després que la institució insular detectàs una bretxa de gènere del 10,6% en la seva plantilla i pretén garantir la igualtat dins el seu propi equip i ser un mirall per a la societat mallorquina en el seu conjunt.

Aquest nou pla està format per 10 objectius estratègics que es desenvoluparan a través de més de 40 mesures. Un dels propòsits és potenciar la incorporació de la perspectiva de gènere de manera transversal. Per assolir-ho, entre altres mesures, es crearà una comissió de coordinació dels pressupostos per incorporar la perspectiva de gènere en el procés d'elaboració. I també s'integrarà la perspectiva de gènere en la contractació o l'atorgament de subvencions, ajudes, premis o concursos que tramita el Consell.

Un altre dels objectius de la institució insular és equilibrar els departaments i categories altament feminitzats o masculinitzats. A través d'una nota de premsa, han detallat que en aquest cas està previst implantar mesures com per exemple incorporar indicadors de gènere en les convocatòries públiques del cos de funcionariat i amb la difusió de campanyes de comunicació dirigides a la ciutadania que potenciïn la incorporació de dones al cos de masculinitzats. A més, també el pla vol garantir processos de selecció, una promoció interna i un desenvolupament professional lliures de biaix de gènere i lliure de biaixos de gènere.

A més de mesures i objectius per eliminar aquesta bretxa de gènere de la seva plantilla, també es duran a terme un seguit d'accions per tal de generar consciència de gènere, garantir la igualtat retributiva i treballar en la construcció d'una cultura que potenciï l'equilibri de la vida personal, familiar i laboral. Entre d'altres, preveuen determinar l'ús d'una comunicació inclusiva i no sexista en l'àmbit intern i extern i garantir un entorn laboral saludable i lliure de l'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe.

stats