Societat 29/03/2022

El Consell incrementa en 600 euros anuals les ajudes a entitats de gent gran de Mallorca

El pressupost per al 2022 és d'1.780.000 euros en total

ARA Balears
2 min
Imatge promocional de les subvencions per a associacions i federacions de gent gran del Consell de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca incrementa aquest 2022 les subvencions per a les associacions i federacions de gent gran de l'illa, concretament en 120.000 euros més. Això suposa un pressupost anual d'1,78 milions d'euros. Aquest augment es tradueix en 600 euros més per a les associacions i 500 euros més per a les federacions. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de Presidència de l'executiu insular, Javier de Juan, qui ha destacat que el col·lectiu de la gent gran és "el que més ha patit la pandèmia".

En total es calcula que unes 170 associacions es beneficiaran d'aquestes ajudes per al manteniment i per desenvolupar activitat. Mig centenar demanaran subvencions per pagar el lloguer i 100 d'aquestes entitats les dedicaran a la compra de béns inventariables. L'objecte de subvenció són despeses que es varen fer o es faran entre el dia 1 de juliol de 2021 i el dia 30 de juny de 2022, ambdós inclosos. Una altra novetat d'aquesta convocatòria és que inclou com a despeses subvencionables les derivades de la contractació de personal per a tasques administratives.

Les activitats que ofereixen les entitats estan relacionades amb la salut física i mental –gimnàstica, ball, ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat–; activitats d'estimulació de la memòria; visites socioculturals, i tallers intergeneracionals i de noves tecnologies. I també activitats de dibuix, pintura, fotografia, corals, tallers de teatre i aprenentatge musical i conferències de contingut divers, cursos d'idiomes i tallers de treballs manuals.

En aquest sentit, De Juan ha explicat que el Consell treballa en la creació d'un nou catàleg com a punt de partida que treballarà quatre temàtiques: la bretxa digital i prevenció del frau; la risoteràpia, el teatre, l'expressió corporal per a un envelliment actiu; projectes de fotografia a partir de les emocions i també l'activitat física i la relaxació. Aquestes activitats finançades al 100% per la institució insular són complementàries a les que ofereixen les associacions. Es preveu que es duran a terme entre els mesos de setembre i desembre del 2022. La convocatòria de subvencions ja està publicada al BOIB i ja es poden sol·licitar fins al 23 d'abril.

stats