Societat 13/08/2020

Formentera tanca l'accés a ses Illetes per excés d'aforament

A partir de divendres i durant el cap de setmana, la Policia Local hi intervindrà cada vegada que augmenti la concurrència de gent i hi podrà vetar el pas per evitar-hi aglomeracions

Ara Balears
1 min
Formentera posa un límit de 20.000 persones en l’ocupació turística

PalmaEl Consell de Formentera ha tancat l'accés a la platja de ses Illetes aquest dijous a les 12.30 h per excés d'aforament, segons ha informat l'agència Efe. L'Administració ha tancat quan ja havien arribat al límit màxim d'afluència per tal de poder garantir-hi les mesures de seguretat sanitàries i evitar així les aglomeracions que puguin posar en risc l'expansió del covid-19 a les Illes.

L'accés a la platja del Parc Natural de ses Salines ha estat prohibit fins a les 15 hores, quan gran part dels banyistes ja havien partit i s'hi podien mantenir les distàncies reglamentàries. Durant aquest temps, també s'hi ha impedit l'entrada al transport públic, taxis i bicicletes.

A partir de divendres i durant el cap de setmana, la Policia Local hi intervindrà cada vegada que l'afluència augmenti. Ara és el "punt més alt" de la temporada turística, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí, i per això des de l'Administració han acordat que sigui l'empresa concessionària dels aparcaments Ibifor, situats a la mateixa platja, qui avisi els agents. A més, els policies tindran el suport de la Guàrdia Civil de Formentera i de Trànsit per controlar-hi la concurrència d'usuaris.

Els agents de la Policia Local seran els encarregats de vetar-hi l'accés als vehicles privats, al transport públic, als vianants i a les bicicletes. A més, s'hi reduirà el servei d'autobusos per tal de disminuir-hi l'afluència de gent. De les set expedicions que fa diàriament, ara només en farà quatre, sempre que l'accés continuï obert.

stats