Política
Societat 13/11/2023

El Consell anuncia inversions per valor de 71 milions d'euros als municipis de Mallorca

El vot de qualitat de Galmés ha tombat la proposta de Banyalbufar a l'Assemblea de Batles de retirar el requisit del català a la funció pública

2 min
Participants a l'Assemblea de Batles de Mallorca

PalmaLlorenç Galmés ha presentat davant tots els responsables municipals de l'illa les inversions previstes en el pressupost de la institució. En concret, ha destacat que el Consell, tenint en compte les partides de tots els departaments, en conjunt s'incrementa la quantitat destinada als municipis fins als 71 milions d'euros per al 2024.

Entre els aspectes que s'han esmentat de manera específica a l'Assemblea de Batles, duita a terme avui a Alcúdia, destaca el fet que es dobla la inversió del Pla d'obres i serveis municipals, que passa de 9,5 milions a 19,5 i, com a novetat, s'ha incorporat a les mancomunitats, dotant-les amb un import de cent mil euros.

Per altra banda, es manté l'import destinat al Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC), dotat amb tres milions d'euros, i s'ha anunciat que es preveu una convocatòria relativa al cicle de l'aigua amb una partida de més de 5 milions d'euros, que s'afegirà als 14,5 milions que ha d'aportar el Govern autonòmic per evitar les fuites d'aigua i garantir-ne el subministrament. "Som plenament conscients que és un dels temes que més preocupen els batles, ja que veuen com es perd molta aigua a causa de les fugues, perquè les canonades són molt velles».

També, des del Consell s'ha recordat que ja s'ha posat en marxa la convocatòria de 2,5 milions per cooperar en la reestructuració i restauració d'infraestructures, equipaments i altres serveis amb els consistoris afectats per la borrasca Juliette.

El vot decisiu

Una de les curiositats de la reunió s'ha produït a partir de la proposta de l'Ajuntament de Banyalbufar, de votar en contra de l'eliminació del requisit del català a la funció pública. La votació ha quedat empatada, amb 25 vots en contra de batles del PP i 25 a favor de la resta de batles. La decisió s'ha hagut de dirimir amb el vot de qualitat del president Llorenç Galmés, que ha votat en contra de la proposta banyalbufarina.

stats