Societat 10/12/2018

El Consell adjudica per 769.000 euros la millora de la carretera Maó-Fornells

Serà l'actuació més gran i l'única de caràcter integral executada des de l'any 2002, en què el Consell va rebre les competències en matèria de carreteres

Iván Martín
1 min
La carretera entre Maó i Fornells és una de les més transitades especialment en temporada turística.

MaóEl consell executiu del Consell Insular de Menorca ha adjudicat aquest dilluns a l'empresa Juan Mora S.A. les obres de millora d'un tram de sis quilòmetres de la carretera que uneix Maó amb Fornells. L'import d'adjudicació supera els 769.000 euros i la idea és que les obres s'executin durant el primer trimestre del 2019, en un termini d'aproximadament dos mesos.

El tram que serà objecte de millora és el comprès entre l'accés al Grau i l'accés a Favàritx. L'actuació, emmarcada en el Pla insular d'inversions en carreteres del Consell, permetrà millorar la pavimentació d'aquest punt de la xarxa viària menorquina, reforçant l'estructura i renovant les característiques superficials de la capa de trànsit. Amb aquesta intervenció, el Consell aconseguirà millorar la seguretat de la circulació i la durabilitat del paviment.

Aquest tram no va entrar en l'última millora de la carretera general, duita a terme entre els anys 2002 i 2004, i ha esgotat la seva vida útil. Serà l'actuació més gran, i l'única de caràcter integral, executada des de l'any 2002, en què el Consell va rebre les competències en matèria de carreteres. Així, se segellaran les fissures existents amb beurada bituminosa, s'estendran les capes de reforç del ferm i de trànsit amb aglomerat asfàltic, es construiran les cunetes revestides amb formigó i s'instal·larà la senyalització horitzontal i l'abalisament.

stats