Disputa
Societat 05/07/2023

Confirmen condemna per lesions al president del Col·legi de Guies Turístics per agredir un directiu d'una altra entitat

La disputa va començar quan un d'ells feia una activitat il·legal i l'altra el gravà per denunciar-ho

ARA Balears
1 min
Turistes arrosseguen maletes de viatge al centre de Palma.

PalmaL'Audiència Provincial ha confirmat la condemna per un delicte lleu de lesions per al president del Col·legi de Guies Turístics de Balears, Pedro Oliver, que va agredir el vicepresident de l'Associació Balear de Guies Turístics (ABGT), José Antonio Sobreviela, qui el va trobar fent una activitat turística irregular.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per Oliver a la sentència dictada el passat 6 de març pel jutjat d'Instrucció 10 de Palma, per la qual cosa es declara ferma la sentència per un delicte lleu de lesions d'un mes de multa de tres euros diaris. En concepte de responsabilitat civil haurà d'abonar a la víctima 72 euros per les lesions i 99 pels danys a les ulleres.

En un comunicat, l'ABGT ha expressat satisfacció pel reconeixement dels fets denunciats, després de sorprendre Oliver "fent una activitat turística irregular, utilitzant un turisme de nou places, vehicle que no està autoritzat per a aquest servei".

En concret, segons ha quedat recollit a la sentència, Sobreviela va observar Oliver i va utilitzar una aplicació de georeferència per poder-lo denunciar. En adonar-se que l'estava gravant, el president del Col·legi es va dirigir cap al cotxe del vicepresident de l'ABGT i li va arrabassar el mòbil.

Quan Sobreviela va intentar sortir del cotxe, Oliver li ho va impedir i li va colpejar el canell amb la porta, cosa que provocà també que caiguessin les ulleres a terra. Les ulleres van sofrir danys i les lesions del canell van necessitar dos dies de curació. La jutgessa no entra a valorar la conducta del denunciant de perseguir el denunciat per corroborar si estava fent alguna activitat irregular.

stats