Agressió
Societat 15/02/2023

Una conductora del TIB sofreix la segona agressió en un mes per part del mateix usuari

El SATI planteja adoptar mesures com ara retirar la targeta Intermodal als usuaris més conflictius o que estiguin involucrats en agressions

ARA Balears
2 min
Autobús TIB

PalmaUna conductora del TIB ha patit una segona agressió en un mes per part del mateix usuari, segons ha denunciat públicament aquest dimecres el Sindicat Autònom de Transports de les Illes (SATI), que també ha censurat la "passivitat" de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre i ha reclamat l'establiment de "protocols àgils" contra aquest tipus d'accions. Els fets varen tenir lloc aquest dimarts, quan l'usuari va amenaçar i escopir a la cara a la mateixa conductora. Per aquest motiu, el SATI ha assegurat que "és urgent prendre mesures valentes" per evitar que tant els treballadors com la resta d'usuaris hagin de suportar aquest tipus de situacions "una i altra vegada, tot i que aquelles mesures sonin impopulars".

Segons ha informat el sindicat en un comunicat i ha recollit Europa Press, el passat 4 de gener un usuari "conflictiu i reincident" va bloquejar, amb el cotxet de la seva filla, un mini bus del TIB a l'estació del tren d'Inca durant mitja hora mentre pegava cops de puny a la carrosseria i insultava la conductora. Aquest usuari ha estat el mateix dels fets d'aquest dimarts.

"Des del SATI volem denunciar que es continuïn permetent aquest tipus de situacions, en les quals un usuari conflictiu pot reincidir en les seves agressions totes les vegades que vulgui sense que passi absolutament res", ha sentenciat el sindicat, que ha afegit que és "completament intolerable que una persona que està fent la seva feina hagi d'aguantar insults, amenaces, agressions i vexacions".

En aquest sentit, remarquen que és "encara més intolerable" que qui sofreix aquests fets sigui qui acabi a urgències amb un atac d'ansietat, mentre que l'agressor pugui continuar pujant a l'autobús "totes les vegades que vulgui de manera totalment impune".

D'aquesta manera, com a possibles mesures, els representants dels conductors han proposat la retirada de la targeta Intermodal o prendre accions legals per expulsar del servei els usuaris reincidents o partícips dels casos més greus.

A més, el SATI ha criticat les declaracions que el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, va fer en una entrevista radiofònica quan va ser preguntat per les agressions, ja que va dir que els conductors duen una mampara protectora i càmeres a l'interior del vehicle, "donant a entendre que això és suficient".

stats