Societat 18/11/2020

Condemnen a pagar 240 euros un home que va amenaçar un agent de Medi Ambient

El conseller Miquel Mir ha lamentat els fets i ha recordat que aquests treballadors exerceixen funcions de policial judicial genèrica i administrativa

Ara Balears
1 min
Què poden fer i què no els Agents 
 De Medi Ambient?

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha condemnat un home a pagar dos mesos de multa amb una quota diària de quatre euros –és a dir, uns 240 euros– per un delicte lleu d'amenaces a un agent de la Conselleria de Medi Ambient en un acte de servei. A més, haurà de pagar les despeses del procés judicial.

Els fets van ocórrer el gener, quan l'agent es va personar a una zona forestal després de rebre un avís de crema de poda. En un primer moment no va trobar-hi ningú i va demanar al servei d'incendis que sufocàs el foc, a banda d'avisar-ne la Policia Local.

A continuació, va aparèixer al lloc dels fets un grup de persones en un estat molt alterat, segons la versió de l'agent, que va haver d'obrir una acta administrativa. Una vegada van partir els agents municipals, i en presència dels bombers, el condemnat va amenaçar l'agent amb represàlies, a la vegada que li feia fotos a ell i a la matrícula del seu vehicle. Ara, el jutjat considera provat que els fets són constitutius d'un delicte lleu d'amenaces previst a l'article 171.7 del Codi Penal.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'ha mostrat satisfet per la sentència i ha condemnat qualsevol mena d'agressió als agents, que lamenta que hagin "d'enfrontar-se a situacions d'aquest tipus". Mir ha recordat que aquests treballadors són agents de l'autoritat i exerceixen funcions de policia judicial genèrica i administrativa. Una de les seves obligacions és investigar i denunciar qualsevol infracció de tipus ambiental, tant les que van per la via penal com per l'administrativa.

stats