Societat 31/10/2018

Condemnen un empresari a dos anys de presó per explotació a sis treballadors

En un dels casos la jornada s'allargava de les 5 a les 21 h, sense cap dia lliure durant el primer any i mig

S. V.
1 min
Condemnen un empresari a dos anys de presó per explotació a sis treballadors

PalmaL'administrador de l'agroturisme Es Pla Nou (a la carretera de Felanitx a Petra) i de l'empresa de pollastres Vasile Gafton ha acceptat una pena de dos anys de presó per explotació laboral a sis treballadors.

L'acusació i la defensa han arribat a un acord de conformitat i l'Audiència ha dictat sentència sense judici. L'empresari ha admès que s'aprofitava de la situació dels treballadors amb poca capacitat econòmica i en vulnerava els drets de manera sistemàtica. En un dels casos, una de les víctimes tenia una jornada laboral que començava a les 5 h i es podia allargar fins a les 21 h i no va tenir vacances ni cap dia lliure durant el primer any i mig de feina.

En un altre cas es va contractar un treballador del juny al setembre del 2016 per una jornada laboral de les 06.30 fins a les 19 h, de dimarts a diumenge, per 100 euros setmanals. A més, no es va tramitar d'alta a la Seguretat Social de l'empleat, que no va tenir vacances ni les va cobrar. El treballador, per no haver de desplaçar-se, dormia en el mateix agroturisme.

En tots els casos se l'acusa també de tracte denigrant. L'acusat ha acceptat la pena per un delicte contra els drets dels treballadors.

stats