Tribunals
Societat 06/07/2022

Condemnen el cuidador que va abusar sexualment d'una anciana a la residència de La Bonanova

El jutge ha imposat una pena d'un any i nou mesos de presó al jove

ARA Balears
2 min
Imatge de l'acusat durant el judici aquest dimarts a l'Audiència de Palma.

PalmaEl tribunal de la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a un any i nou mesos de presó el cuidador que va abusar sexualment d'una anciana a la residència de La Bonanova. Segons ha informat Europa Press, el jutge ha tingut en compte les circumstàncies atenuants de reparació del mal, confessió i que el jove va actuar sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Cal recordar que l'acusat, de 29 anys, va consignar abans del judici 10.000 euros per a la família de la víctima.

Els fets pels quals ha estat condemnat el jove, contractat com a auxiliar d'infermeria de la residència, van ocórrer el 31 d'agost del 2019, quan l'home estava a l'habitació de la víctima, de 95 anys, la qual estava prostrada al llit a causa de la seva demència. Aleshores, el cuidador va aprofitar les tasques diàries d'higiene per davallar-se els calçons i introduir-li el penis a la vagina fins que una companya el va sorprendre.

Durant el judici, el jove va assegurar que va cometre els fets perquè "fumava molta marihuana i bevia molt d'alcohol". A més, va reconèixer que n'estava penedit. "Record que vaig dur l'anciana a l'habitació per allitar-la, la vaig girar, li vaig canviar el bolquer i vaig començar a masturbar-me", va relatar.

L'endemà dels fets, l'home va explicar els fets a la seva família i amics. "Per com em miraven i el que em deien, vaig decidir que no estava bé allò que havia fet, així que o m'ingressaven a un hospital o em llevava la vida", va assenyalar. De fet, el jove va indicar que va anar a Son Espases i Son Llàtzer per demanar que el tractassin i va ser allà on va confessar el que havia fet.

stats