Societat 02/06/2021

Condemnen a 20 anys de presó l'assassí confés del crim masclista de la Colònia de Sant Jordi

L'home haurà de pagar 100.000 euros a cada un dels fills de la víctima

1 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat a 20 anys de presó l'assassí confés del crim masclista de la Colònia de Sant Jordi de setembre de 2019 i a pagar 100.000 euros a cada un dels fills de la víctima. El tribunal el considera culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria per matar a punyalades la dona alemanya de 59 anys amb la que convivia, segons ha informat Europa Press.

El tribunal del jurat que va participar en el judici ha declarat provat que l'home, de 61 anys, va apunyalar amb un ganivet de cuina la dona a diverses parts del cos cap a les 6.30 h del 22 de setembre al domicili en què vivien tots dos. L'home havia consumit alcohol aquella nit, però, segons el Jurat, "conservava la plenitud de les seves facultats per entendre el que estava fent".

El veredicte declara acreditat que l'agressió es va produir per sorpresa, sense que la dona pogués defensar-se, i que l'acusat "va cometre els fets per raons de gènere, posant-se de manifest una situació de discriminació, desigualtat i de poder sobre la víctima". Per això, la sentència aplica un agreujant de gènere, però no de parentesc, atès que no es considera provat que la víctima i l'acusat fossin parella. També es reconeix un atenuant de confessió tardana, perquè l'home va reconèixer els fets durant la investigació judicial.

stats