Societat 23/01/2020

Condemnen a deu anys de presó per abús sexual el pare que va violar reiteradament la seva filla

La jutgessa descarta que sigui una agressió perquè considera que no hi va haver intimidació

Alba Tarragó
3 min
Imatge del processat durant el judici

PalmaLa secció segona de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat aquest dijous a deu anys de presó per abús sexual el pare que va violar reiteradament la seva filla de 15 anys, a qui acabava de conèixer. La jutgessa descarta que sigui un cas d'agressió sexual perquè considera que no hi va haver intimidació ni violència cap a la menor per part del processat. Tampoc ha inclòs a la pena l'any de presó que demanava la Fiscalia pel delicte de sexting, atès que no se n'han pogut obtenir les proves.

A més, el condemnat rep la prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres de la víctima i de comunicar-se amb ella per qualsevol via durant 20 anys, i haurà d'indemnitzar-la amb 5.000 euros. A la sortida de la presó, el condemnat haurà de complir deu anys de llibertat vigilada. El Ministeri Fiscal l'acusava d'un delicte d'agressió sexual, pel qual demanava 15 anys de presó i un per sexting, però atès que el processat ha reconegut els fets s'ha arribat a un acord amb la seva defensa, representada per l'advocada Tania Siquier, i la pena ha quedat rebaixada.

Durant el judici, el processat ha acceptat en tot moment que va mantenir relacions sexuals amb la seva filla de 15 anys dies després de conèixer-la, però ha insistit que era ella qui "el cercava" i que ell no s'hi va poder resistir. En canvi, la nina va assegurar en el moment de denunciar els fets que va ser ell qui la va forçar a mantenir relacions sexuals i així ho ha declarat l'agent de l'Emume citada aquest dijous.

En el seu testimoni, la Guàrdia Civil ha explicat que l'adolescent assegurava que "no va ser conscient del que havia passat fins un temps després". A més, la víctima va indicar que "com que no havia tingut pare, desconeixia com eren les relacions paternals" i va pensar que allò podria ser normal, ha relatat l'agent. Malgrat això, la menor va assegurar sentir-se "forçada" a mantenir relacions sexuals amb ell.

L'acusat va arribar a Mallorca des d'Andalusia el mes de juny del 2017 per conèixer la seva filla, després que la padrina hi contactàs amb la intenció de presentar-los perquè la menor li ho havia demanat. L'acusat va arribar a Mallorca el mes de juny del 2017, on va començar a conviure amb ambdues al seu domicili d'Inca.

Des d'un principi, el pare va tractar la filla com si fos "la seva companya sentimental", segons l'escrit judicial. L'home s'adreçava a la menor com a "gordi" o "cari" i va començar a fer-li besades a la boca quan estaven tots sols. En la seva declaració d'aquest dijous, la padrina de la víctima ha explicat que li va haver d'advertir que "anàs alerta amb com es miraven, perquè eren pare i filla".

També en la seva declaració, la familiar de la víctima ha assegurat que el pare "havia fet el mateix amb la mare de la nina: la va conèixer quan encara era menor i la va deixar embarassada". Més tard, les va abandonar. Durant el judici, s'ha reproduït com a prova una conversa que la padrina va mantenir amb el pare i que va enregistrar. En aquesta, li deia en repetides ocasions que "era la seva filla" i li demanava com és que "no es va poder contenir", tot i ser "de la seva mateixa sang". "No em vaig poder aguantar, va ser ella", responia ell.

La padrina ha testificat que ha estat ella qui s'ha encarregat de criar la menor, però sembla que mantenien alguna mena de contacte amb la seva mare. "La meva filla es va enfadar amb mi pel que vaig fer, hi estava en contra", ha indicat la testimoni. Després que els fets sortissin a la llum i aprofitant el període vacacional de Nadal que la víctima va passar amb la mare, va decidir quedar-hi perquè no volia tornar a la casa on havia conviscut amb el seu pare, segons ha relatat la padrina.

Pel que fa al delicte de sexting, no s'ha pogut demostrar amb proves que el processat hagués enviat missatges de contingut sexual ni que hagués demnaat fotos a la menor sense roba a través de Whatsapp, com consta a l'escrit judicial. La nina va fer servir el mòbil de la padrina per parlar amb el pare i aquesta assegura que l'aparell se li va rompre. La Policia tampoc no en va poder trobar cap evidència en el telèfon del condemnat.

stats