Societat 22/01/2020

Jutgen un home per violar reiteradament la filla adolescent que acabava de conèixer

La Fiscalia reclama 16 anys de presó per al pare biològic, a qui la víctima havia cercat per conèixer-lo

A. T.
2 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma acollirà aquest dijous el judici contra un home de 41 anys per agredir sexualment la seva filla de 15 en diverses ocasions. Els fets van ocórrer a Inca l'estiu de 2017, moment en què l'acusat acabava d'arribar a Mallorca des de la Península per conèixer la seva filla. Arran de la petició de la mateixa víctima, la padrina materna es va posar en contacte amb el pare biològic de la menor a través de les xarxes socials per presentar-los.

El processat s'enfronta a una pena de 15 anys per agressió sexual i a una d'un any pel delicte de sexting. A més, la Fiscalia li demana deu anys de llibertat vigilada i la inhabilitació especial posterior per qualsevol professió o ofici que comporti contacte regular i directe amb menors d'edat durant anys. També li sol·licita la prohibició d'acostar-se a una distància inferior a 300 metres o comunicar-se amb la víctima per un període de 20 anys i reclama una indemnització per a la menor de 5.000 euros per danys morals.

Segons l'escrit judicial, l'acusat va arribar a Mallorca el mes de juny de 2017 per conèixer la seva filla, després que la padrina hi contactàs amb la intenció de presentar-los perquè la menor li ho havia demanat. A l'illa, el processat va començar a conviure amb ambdues al seu domicili d'Inca, on va començar a tractar la seva filla com si fos "la seva companya sentimental". L'home s'adreçava a la menor com a "gordi" o "cari" i va començar a fer-li besades a la boca quan estaven tots sols.

La primera agressió sexual es va produir a mitjan agost de 2017, tres setmanes abans que el suposat agressor se n'anàs de l'illa. L'acusat va aprofitar que estava sol amb la seva filla mentre passejaven els cans per obligar-la a entrar a una casa abandonada. Malgrat que la víctima li va demanar que la deixàs sortir, ell s'hi va oposar i la va forçar a quedar a l'interior de l'habitatge, on en va abusar.

En les setmanes prèvies que l'acusat se n'anàs de l'illa, va tornar a violar la filla en diverses ocasions, sota l'amenaça que no explicàs res. Una vegada va tornar a la Península, el processat va mantenir el contacte amb la menor per demanar-li fotos d'ella despullada a través de l'aplicació de WhatsApp del mòbil de la seva padrina. Va ser aquesta qui va trobar finalment les imatges a la galeria de fotos i va demanar explicacions a l'adolescent. Finalment, es van posar en contacte amb la treballadora social per explicar-li els fets, la qual va posar-los en coneixement de Menors i de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual (UVASI) de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

stats