Societat 07/12/2021

Condemnat a tres mesos de presó i 120 euros de multa per agredir un metge a Son Espases

Els fets van ocórrer el setembre de 2020 a Urgències

ARA Balears
1 min
Urgències de Son Espases.

PalmaEl Jutjat Penal número 6 de Palma ha condemnat un pacient de Son Espases a tres mesos i deu dies de presó i 120 euros de multa per agredir un metge d'aquest hospital, segons ha informat el Col·legi de Metges de les Balears aquest dimarts. Així, es considera que és culpable d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Els fets van ocórrer el setembre de 2020 a la zona d'Urgències de Son Espases, a Palma, quan l'acusat va agredir amb un cop de puny un facultatiu que en aquell moment carregava material en una ambulància. Segons recull la sentència, el pacient estava descontent pel retard en l'entrega d'una analítica i alterat "per un brot psicòtic".

No obstant això, la sentència ha estimat la suspensió de pena de presó per a l'acusat, el qual –a canvi– està obligat a seguir un tractament mèdic extern i a estar sotmès a control judicial. Després de l'agressió, el metge afectat va informar els serveis jurídics del Col·legi Oficial de Metges de Balears (COMIB) per tal d'acollir-se al protocol d'agressions previst en aquests casos per la institució col·legial.

Aleshores, el COMIB es va personar com a acusació particular en defensa del doctor, que ha estat representat per l'advocada Maria Antònia Fuster, en representació del bufet Fiol Abogados, que presta el servei d'assessoria jurídic del Col·legi. Així, segons l'article 550 del Codi Penal espanyol, el fet d'agredir un metge de la sanitat pública quan està treballant es considera un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

stats