Societat 22/09/2021

Una pacient clava un bolígraf al coll a una metgessa que es negava a fer-li una recepta

Salut ha convocat una concentració aquest dilluns per condemnar les agressions al personal sanitari

ARA Balears
2 min
Centre de salut d'Arquitecte Bennàssar.

PalmaUna pacient va agredir diumenge horabaixa una metgessa del Centre de Salut Arquitecte Bennàssar per no receptar-li el medicament que volia. La usuària va acudir a Urgències, va ser explorada per la metgessa i després va exigir a la sanitària que li receptàs el fàrmac. Quan la metgessa li va dir que no perquè no estava justificat mèdicament, la dona la va insultar, la va arraconar i la va amenaçar de mort amb un bolígraf al coll.

La Policia Nacional assegura que la dona, de 56 anys, no va aturar fins que la doctora –que també és coordinadora del centre– li va prescriure la medicació. Segons ha afirmat la Conselleria de Salut en un comunicat, la sanitària va haver de ser atesa per ferides al coll i diverses contusions. L'agressora va ser detinguda per la policia com a presumpta autora d'un delicte de coaccions, amenaces i lesions lleus.

Salut ha activat el protocol previst en aquests casos per donar suport jurídic i psicològic a la professional afectada. A més, ha convocat una concentració per a dilluns a les 12 h per condemnar els fets i totes les agressions al personal sanitari. "Deman l'ajuda de tota la societat per fer una condemna molt enèrgica", ha dit la consellera de Salut, Patrícia Gómez. "El personal sanitari hi és per ajudar els ciutadans", ha recordat.

Condemna del COMIB

Cal recordar que l'agressió d'un professional de la sanitat pública que està exercint les seves funcions està tipificada, des del 2015, com un atemptat a l'autoritat en el Codi Penal, amb penes de fins a quatre anys de presó. Salut adverteix que "exigirà" el màxim rigor en l’aplicació de la llei.

Per la seva banda, el Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB) ha anunciat que es presentarà com a acusació particular contra l'agressora. L'entitat ha expressat una "rotunda condemna a la brutal agressió" que va patir la metgessa, i que ha fet que estigui de baixa. Inclourà aquests fets dins l'Observatori d'Agressions i en farà un seguiment.

stats