Acampallengua
Societat 07/05/2023

Un concert de gent farta d’anar enrere que ara reclama anar envant

Més de 5.000 assistents fan seves les proclames de Joves de Mallorca per la Llengua, per demanar a l’Administració més ús social del català

2 min
Els assistents gaudeixen de la música en directe

sa Pobla"Quan nosaltres hi quedàvem a jeure, les tendes eren canadenques i duien una feinada de muntar. Els joves d'ara, en canvi, tot d'una les tenen muntades", ha dit Pau Debon just en començar l'actuació dels Antònia Font, quan eren més de les 21.15 h.

Prèviament, entre l'actuació dels caps de cartell del concert de l'Acampallengua i la de la jove felanitxera Mar Grimalt, el president de Joves de Mallorca per la Llengua animava els assistents a pressionar l'Administració. "Reclamam que ja no podem anar més enrere. Allò que demanam no és deixar de recular i aturar el cop, sinó que ara el que volem és avançar. Per això, demanam a l'Administració que faci la feina que li pertoca perquè el català guanyi l'ús social que ha perdut", deia Pau Emili Muñoz, mentre es formava una gran coa al caminal d'accés al recinte habilitat per l'Ajuntament de sa Pobla, devora el poliesportiu municipal.

Els Antònia Font començaren, passades les 21 h, el seu repertori amb 'Un minut estroboscòpica'

"Hem vingut escapats de Binissalem perquè no ens volíem perdre cap de les cançons d'Antònia Font. I ara ens trobam returats en aquesta fila que no avança", comentava Joana Ferrer, d'una trentena d'anys.

Mentrestant, i un cop acabat el seu discurs, el líder de Joves de Mallorca per la Llengua retirava ell mateix una de les barreres de l'entrada i demanava als responsables de seguretat que formassin tres files en lloc de dues, perquè "la coa de gent retés un poc més".

L'actuació de Grimalt havia encetat la festa a les 20.30 h, en un moment en què els més cuitors estaven a peu d'escenari per sentir la veu melosa i plena de força de l'autora del disc Espurnes i coralls.

Mar Grimalt encetava el concert amb les seves 'Espurnes i coralls'

L'actor de dicció catalana de l'Esadib, Xavi Frau, se la mirava de baix estant. "Mar va ser alumna meva a l'escola superior de teatre. La seva pronúncia neta i clara de tots els fonemes de la llengua catalana va fer que tragués una matrícula d'honor en la meva assignatura. Té un gran talent per a la interpretació. És una llàstima que deixàs aquests estudis, però la música ha guanyat una gran veu", deia el també actor.

Quan encara no eren les nou tocades i feia mica de claror, la multitud reclamava amb insistència un cocarroi i una panada, que era el sopar que pertocava amb el tiquet complet de l'Acampallengua pobler.

Segons l’organització, els assistents passaren dels 5.000, que començaren a minvar després les 23.45 h, quan Antònia Font cantà Viure sense tu i donà per acabada la seva funció.

Llavors fou el moment dels més joves, que allargaren la nit de bauxa amb l’actuació dels valencians Auxili i del manacorí Plan-ET.

stats