Societat 22/07/2020

Els negocis de la comunitat xinesa han augmentat un 30% a les Balears en tres anys

L'associació d'empresaris xinesos de l'Arxipèlag ha entrat dins PIMEM

Catalina Riera
2 min
El president de Pimem, Jordi Mora, amb els empresaris xinesos durant la presentació d'ACHINIB

PalmaEls negocis de la comunitat xinesa han augmentat un 30% a les Illes Balears en tres anys, fins a arribar als 1.800 locals a tot l'Arxipèlag. D'aquesta xifra, entre un 30% i un 35% es troba a la costa i la seva ubicació fa que pateixin les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. No obstant això, a Palma la majoria estan oberts. Així ho ha assegurat aquest dimecres el vicepresident de l'Associació Xinesa de les Balears (Achinib), Minwei Jiang, durant la presentació de l'adhesió d'aquesta entitat a l'organigrama de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM).

"Els empresaris xinesos són molt importants per a l'economia de les Illes Balears", ha exposat el president de PIMEM, Jordi Mora, qui també ha destacat que en aquests moments la comunitat xinesa va més enllà dels sectors del comerç i la restauració. "Els darrers cinc anys hem observat com els empresaris xinesos estan entrant en altres sectors, com per exemple el de les agències de viatges, les immobiliàries i els bufets d'advocats, però també estan modernitzant els sectors més clàssics", ha afegit.

En aquest sentit, Mora ha manifestat que la creació de l'Associació d'Empresaris Xinesos de les Illes Balears (Aechib) és "molt important" i que ajudarà al fet que hi hagi "una millor integració i una major sinergia entre els empresaris xinesos i mallorquins". Així mateix, el president d'Achinib, Fang Ji, ha confessat que per a la comunitat xinesa aquesta unió els permetrà "cercar noves àrees" i que és "una passa més per a la seva integració en la cultura de l'Arxipèlag".

Cal destacar també que la presentació d'Aechib s'ha fet la mateixa setmana que se celebrarà la fira Zhejiang 2020, "una mostra en línia d'articles en la qual s'exhibiran artesanies, regals, articles de primera necessitat bàsica, productes per a telèfons mòbils, hardware i electrodomèstics d'alta qualitat, entre d'altres", ha manifestat Mora.

stats