Societat 18/02/2021

El comitè d'empresa de SFM titlla de despropòsit el nou sistema tarifari

Acusa l'empresa de frenar l'augment de nous usuaris i no voler beneficiar els viatgers habituals

ARA Balears
1 min
Imatge de l'Estació Intermodal de Palma

PalmaEl comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca ha qualificat de "despropòsit" el nou sistema tarifari del tren, ja que el considera "poc clar" i amb uns preus abusius i excloents, segons ha informat l'agència Efe. Els representants dels treballadors han mostrat suport als usuaris del tren i han expressat malestar pel sistema de tarifes que hi ha des de principi d'any.

A més, han advertit que, amb aquestes tarifes, pareix que volen que "la xifra de passatgers no continuï augmentant". Per això, els treballadors han reclamat que s'incentivi el transport públic perquè consideren que actualment no s'està potenciant i només beneficia el viatger habitual en casos molt concrets i amb perfils determinats".

Des del comitè adverteixen que el nou sistema margina la població que per edat o problemes econòmics no té les competències digitals bàsiques. A més, han destacat que la complexitat del sistema de descomptes dificulta la informació als usuaris sobre el cost dels viatges per part dels treballadors de SFM, taquillers i revisors.

Un altre dels aspectes que ha criticat el comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca és que els menors de 12 anys, que viatgen gratis, estiguin obligats a posar cinc euros a la seva targeta per accedir al servei gratuït.

El comitè d'empresa acusa els Serveis Ferroviaris de Mallorca de "voler només un perfil de clients i excloure la resta".

stats