Societat 13/10/2022

La comissió insular de residus de Menorca invertirà en la construcció d'una nova planta de biogàs

Menorca tindrà un pressupost d'1,2 milions d'euros del cànon de residus per als exercicis de 2022 i 2023

Patrícia Segura
2 min
La Comissió insular de residus s'ha reunit per primera vegada a Menorca.

PalmaMenorca tindrà un pressupost d'1,2 milions d'euros del cànon de residus per als exercicis de 2022 i 2023, i prioritzarà destinar aquests doblers a la construcció i posada en servei de la nova planta de biogàs. Així s'ha decidit a la primera comissió insular de residus, aquest dijous a l'illa, presidida pel conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó. La instal·lació està prevista pel pla de residus de Menorca a l'àrea de Gestió de Residus de Milà, amb l'objectiu de millorar substancialment el tractament dels residus biodegradables de l'illa.

Durant la reunió, s'han establert els criteris de distribució dels recursos derivats del Fons de Prevenció i Gestió de Residus. A més, la comissió ha decidit dedicar també aquests doblers a projectes enfocats a fomentar la prevenció, la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus amb la fracció orgànica com a fracció preferent.

El conseller Mir s'ha congratulat de posar en marxa "un dels elements principals de fiscalitat verda recollits a la Llei balear de residus". Per la seva banda, Juaneda ha destacat que la futura implantació d'una planta de tractament d'aquestes característiques "permetrà un primer aprofitament energètic de diversos residus orgànics com la matèria orgànica recollida separadament, els residus d'origen animal, purins o fins i tot fangs procedents de les depuradores, a la vegada que el material resultant podrà ser també valoritzat mitjançant compostatge per obtenir un adob de gran qualitat".

Cal recordar que el cànon de residus de les Illes Balears estableix que el que es recapta a cada illa es destina als projectes propis d'acord amb els criteris de distribució del Fons de Prevenció i Gestió de Residus decidits a les comissions insulars.

stats