Societat 20/02/2020

Toni Gayà, president d'Afedeco: "No estam en contra de la conversió en zona de vianants, sinó de com s'està fent"

Les patronals del comerç protestaran abaixant la barrera durant hora i mitja el proper 27 de febrer

Ara Balears
2 min
El carrer Velázquez de Palma ja és peatonal

PalmaEl president d'Afedeco, Toni Gayà, ha assegurat que la patronal no està en contra dels canvis en matèria de mobilitat que vol dur a terme l'Ajuntament de Palma al centre de la ciutat, sinó de com s'estan fent les coses. "L'Ajuntament no està fent una conversió en zona de vianants, només està tancant carrers", ha assegurat. Afedeco, Pimeco i l'Associació Restauració Mallorca CAEB protestaran contra la manca de previsió de l'Ajuntament de Palma el pròxim dijous 27 de febrer i abaixaran la barrera dels seus locals durant una hora i mitja.

Gayà ha criticat que el batle de Palma, José Hila, hagi dit que quan es converteix un carrer en una zona per als vianants al cap d'uns anys té èxit. "Els comerciants no poden esperar anys que funcioni: de què mengen durant aquest temps?", ha demanat. A més, remarca que no es poden mirar exemples de ciutats que no tenen res a veure amb Mallorca, com Berlín o París, sinó que s'ha de mirar un model que funcioni a la Mediterrània.

Les patronals Afedeco i Pimeco han demanat que l'Ajuntament de Palma els tingui en compte a l'hora de prendre decisions que "afecten molt". Afegeixen que estan d'acord que, per sostenibilitat, s'intenti reduir el trànsit de Palma, "però no es tracta de tancar i ja està". A més, demanen que l'Ajuntament de Palma els tingui en compte a l'hora de prendre decisions "tan importants".

Per la seva banda, Restauració ha considerat en un comunicat que les actuacions de Cort "derivaran en un gran perjudici per a la nostra ciutat". Aquest gremi ha criticat que fa uns mesos es va reduir l'horari de les terrasses de la Llonja, que l'Ajuntament no va voler donar sis mesos de moratòria per retirar-ne els tendals i que ara el centre de Palma es destina només a vianants "sense un pla clar de millora i embelliment a curt termini".

stats