Societat 29/06/2018

El carrer Velázquez, per a vianants, bicicletes i arbratge el 2019

Cort vol mantenir el caràcter comercial d'aquest emblemàtic carrer i donar prioritat a les persones

Blanca Garau
1 min
El carrer Velázquez reprendrà la seva imatge comercial

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor de Mobilitat, Juan Ferrer, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, han presentat aquest dilluns el primer esbós del projecte de conversió en zona de vianants del carrer Velázquez de Palma. La intervenció està prevista que finalitzi el 2019.

El regidor ha explicat que les obres suposaran d'entre 350.000 i 460.000 euros, "xifres que encara no estan tancades", i ha destacat que es donarà "homogeneïtat" a la zona. Aquesta és una reivindicació dels comerciants i residents de fa molts d'anys.

Cort també adequarà les voreres de Josep Tous i Ferrer i crearà així un eix comercial que uneixi la zona amb el carrer de Sant Miquel. A més, adequarà el paviment per eliminar-hi els desnivells.

Els residents tindran l'opció dels aparcaments subterranis, amb places específicament destinades per a ells. La recuperació municipal d'aquests espais dotaran la zona de 636 places a la plaça Espanya, 380 a l'Olivar, 444 a Comte Rosselló i 750 a l'aparcament dels Geranis.

Respecte de les terrasses, Ferrer ha garantit que no hi haurà el temut "monocultiu de terrasses, ja que l'espai està destinat a millorar la qualitat de vida dels residents i dels comerciants, esponjant el centre de cotxes i reduint la contaminació".

stats