Societat 14/09/2020

Comença la vaga indefinida de conductors a l'EMT de Palma

L'aturada s'ha iniciat amb un 100% de seguiment dels treballadors

Ara Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma. / EMT

PalmaEl comitè de vaga de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i la direcció de l'ens, que depèn de l'Ajuntament de Palma, no han arribat a un acord i aquest dilluns ha començat la vaga indefinida ja anunciada pels sindicats. L'aturada ha començat amb un 100% de seguiment dels treballadors, segons ha informat el comitè, que ha assenyalat que tan sols circulen 49 busos de serveis mínims per Palma.

Per a les 12 h està convocada una protesta davant l'Ajuntament i a les 13 h el comitè de vaga es reunirà amb el regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Francesc Dalmau, qui els ha citat amb l'objectiu d'arribar a algun acord que desactivi la protesta.

Dalmau es va posar en contacte aquest divendres amb el comitè. "Si l'inconvenient era qui sol·licitava la reunió formalment, ja està solucionat", afirmava en un comunicat, en el qual també demanava que es desconvocàs la vaga que s'ha iniciat aquest dilluns.

Contràriament, fonts del comitè de vaga explicaven a l'ARA Balears que Dalmau no ha mostrat intenció d'aturar la vaga, malgrat que li varen dir que podien continuar negociant aquest divendres, dissabte i diumenge. En canvi, el regidor ha optat per fer una reunió quan ja haurà començat la vaga. A més, les mateixes fonts consideren que si no s'han fet propostes per debatre entre les dues parts, el president de l'EMT no pot demanar que es desconvoqui la protesta.

stats