Societat 02/09/2018

Canamunut i Canavall ofereixen una batalla vibrant

Milers de persones han participat en la guerra d'aigua que s'ha disputat al parc de la Mar, a Palma

Toni Crespí
2 min

PalmaLa batalla entre Canamunt i Canavall ha congregat milers de persones al parc de la Mar que s'hi han reunit per a la guerra d'aigua més esperada. Les agrupacions de Canamunt s'han trobat a la plaça de Sant Jeroni, a les 16 hores, i les de Canavall, en la de les Drassanes. A les 17.30, tal com havia marcat l'organització, els dos bàndols han iniciat la gran batalla.

Els colors groc i vermell s'han unit i l'aigua ha començat a volar d'un costat a l'altre. Gent de totes les edats. Pares i mares amb els seus fills i fins i tot padrins de família s'han donat cita a la festa que enguany ha complit la seva quarta edició.

Els dos bàndols han utilitzat tot tipus d'objectes. Les pistoles d'aigua, les botelles preparades per a l'ocasió, les enormes xeringues i els llançaments de globus han acabat amb els 21.000 litres d'aigua que estaven repartits en les set piscines de plàstic col·locades per a la batalla. Els aproximadament 8.000 participants han convertit el parc de la Mar en una autèntica guerra d'aigua.

De vermell els de Canamunt i de groc els de Canavall, tots dos bàndols han tret a relluir les seves millors disfresses. La banda de música ha ambientat la festa amb cançons de batalla en un primer moment per donar més realitat a la contesa i amb temes més alegres quan ja havia començat la disputa d'aigua.

Enguany tampoc han faltat a la cita els centenars de persones que no han participat en la batalla, però que sí que han anat al parc de la Mar per observar i gaudir d'una forma diferent de la festa. Molts d'ells no s'han salvat de l'aigua i més d'un ha arribat a casa ben mullat.

Amb tot i això, un any més, els balls, les rialles, el bon ambient i, sobretot, l'aigua han estat els únics guanyadors de la batalla més alegre de Palma.

stats