Societat 18/04/2020

El Col·legi de Metges de les Balears adverteix: les begudes amb quinina no combaten la covid-19

El Comib alerta que la ingesta d'alcohol pot provocar greus problemes de salut

Ara Balears
1 min
Segons el Col·legi de Metges, no hi ha cap evidència científica sobre els efectes beneficiosos contra la covid-19 de les begudes amb quinina

PalmaLes begudes alcohòliques basades en extracte de quinina no tenen propietats contra la covid-19, segons ha advertit aquest dissabte el Col·legi de Metges de les Balears (Comib), després de la publicació d'informacions sobre el suposat efecte beneficiós d'ingerir-ne. "Aquestes begudes alcohòliques no són una medicina", ha advertit l'entitat mitjançant un comunicat que ha difós l'agència Efe, en el qual també recalca que no existeix "evidència científica contrastada" sobre els beneficis dels ingredients d'aquestes begudes.

El Comib també ha advertit que la ingesta d'alcohol pot provocar greus problemes de salut. La comunitat científica internacional treballa "en múltiples línies d'investigació", però de moment no hi ha cap tractament concret que hagi demostrat un resultat clar per al tractament o la prevenció de la covid-19, ha afegit l'entitat. El Comib recomana que només se segueixin les recomanacions de les autoritats i organitzacions sanitàries per a la prevenció de la salut pública.

A més, recomana acudir a fonts fiables i contrastades per evitar falses esperances, en un moment en què "qualsevol informació que doni una mica d'esperança contra la pandèmia és motiu de gran interès social".

stats