Societat 20/08/2018

Intercepten un vaixell amb més de 300 quilos de cocaïna entre Eivissa i Mallorca

Quatre homes de nacionalitat holandesa i un de nacionalitat alemanya han estat detinguts

Toni Crespí
1 min
FOTOGALERIA El vaixell amb més de 300 quilos de cocaïna, al port de Palma

PalmaEl Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha intervingut aquest cap de setmana prop de 300 quilos de cocaïna en un vaixell entre Mallorca i Eivissa. És una de les partides de droga interceptades més importants de la història de les Illes Balears.

Segons fonts de la investigació, de moment, cinc homes de nacionalitat holandesa han estat detinguts. La partida de droga havia de ser transportada a la Península, concretament a la costa catalana, i, posteriorment, s'havia de distribuir per tot Europa.

L'operació denominada, 'Haircut', es va iniciar a mitjans del 2016 quan es va detectar un vaixell a Mallorca vinculat a una organització criminal dedicada al narcotràfic a Europa. La matinada d'aquest dissabte es va produir la detenció a alta mar i es va procedir a la detenció dels cinc tripulants.

El cap de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera, Ernesto Caarvajal, ha explicat que "la detenció va ser a alta mar i es varen viure moments de molta tensió. Vàrem esperar al moment més idoni per intervenir".

En aquests moments, els detinguts, el vaixell i la droga han passat a disposició del jutjat d'Instrucció número 8 de Palma. A més, s'estan realitzant registres a Holanda, on s'espera que es produeixin més detencions relacionades amb la resta de l'organització criminal.

El cap de la Unitat Operatova de Vigilància Duanera ha assenyalat que "la investigació continua oberta i que en el transcurs de l'operació han rebut l'ajuda de l'Europol i la policia holandesa.

El valor de la cocaïna intervinguda supera els 18 milions d'euros i l'embarcació utilitzada pels narcotraficants està valorada en més d'un milió d'euros.

stats