Societat 28/02/2018

Com fer una coca arrossegada amb en Pep Socies del Bri

El cuiner Pep del Bri comença a col·laborar amb l'ARA Balears

Maria Ferrer
2 min
Coca arrossegada amb Pep Socies del Bri

PalmaEn Pep del Bri, tot un referent de cuina d’autor amb productes frescs i de temporada, ens mostra la seva passió pel forn de llenya i l’elaboració d’una coca arrossegada en un cicle de vídeos que s’inicia avui i que tindrà un espai dins el diari ARA Balears, en el qual ens ensenyarà tot tipus de receptes i moltes altres coses dins l’àmbit de la gastronomia cada setmana.

Coca arrossegada. Començam amb la pasta llesta, sense saïm, oli d’oliva, l’aigua que ha de menester i la farina. Un petit truc: en aquest cas, com que no utilitzam llauna, és important que la pasta crua no s’aferri damunt el fonyador (estri per posar les coques dins el forn). Per això, posam damunt el fonyador una capa molt fina de galleta picada i farina i hi col·locam la coca crua damunt.

Coca arrossegada amb Pep Socies del Bri

Perquè la cocció d’aquesta coca sigui òptima, hem de procurar que el forn de llenya tingui bona solera. El foc l’hem de fer repartit per tot. Quan la solera sigui ben calenta, ja hi podrem posar la coca a cocció. A més, deixam en un costat llenya prima cremant; això fa que faci flama i aquesta s’enfila per la volta del forn i fa que tengui cocció per la part de damunt i no només per la part debaix.

Coca arrossegada amb Pep Socies del Bri

La coca arrossegada és molt gustosa i té el punt de gust del que és la cendra. Només cal que tinguis en compte el forn. I ja no té més secret que fer la pasta i posar-hi damunt els ingredients que s’hi vulguin posar. Avui hem cuinat al forn però farem altres receptes diferents cada setmana.

stats