Luxe
Societat 09/03/2023

"Si els cobram l'impost sobre béns de luxe els iots partiran de les Balears"

CAEB denuncia que la nova normativa podria fer que molts decidissin abandonar els ports de l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Les instal·lacions de Port Adriano.

PalmaLa patronal CAEB ha denunciat que si finalment s'aprova l'import sobre els béns de luxe no productius a les Illes Balears el sector nàutic i turístic es veuran molt perjudicats. Segons han detallat, a través d'un comunicat, aquesta normativa podria provocar que molts decidissin partir de les Balears i anar a altres ports on no hagin de pagar aquest import, i això suposarà grans pèrdues econòmiques per a diversos sectors de l'Arxipèlag.

Així, CAEB ha expressat una "total oposició" a la possibilitat que s'aprovi aquest impost a les Balears. A més, l'Associació d'Instal·lacions Nàutiques Esportives de les Balears (Anade) també ha denunciat que les conseqüències d'aquesta llei podrien ser "fatals" per al teixit empresarial de l'Arxipèlag. En aquest sentit, també han denunciat que les conseqüències econòmiques no es patirien només durant la temporada alta. "Hem de tenir en compte que aquestes embarcacions recalen en les nostres instal·lacions en temporada baixa, que és quan fan els seus treballs de reparació i manteniment, i això genera molta activitat a totes les empreses especialitzades, com equips de seguretat, fusteria, electrònica, interiors, recanvis...", ha remarcat el vicepresident d'Anade, Andy Halcón.

Davant aquest fet, tant CAEB com Anade han mostrat preocupació per les conseqüències econòmiques i socials que podria suposar l'aprovació d'aquest impost i han recordat que a altres comunitats autònomes com Catalunya ja han intentat aplicar mesures similars i el resultat ha estat sempre negatiu.

stats