Club Nàutic
Societat 27/12/2022

Clubs Nàutics critiquen "l''enderrocament" del Club de Palma i demanen renovar la concessió

Han demanat al Govern i a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que valorin "la importància social i esportiva" del club

ARA Balears
1 min
Club Nàutic de Palma

PalmaL'Associació de Clubs Nàutics de les Balears (ACNB) ha lamentat "l'enderrocament" del Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) i ha demanat al Govern i a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que valorin "la importància social i esportiva" del club i reconeguin "el seu legítim dret a renovar l'actual concessió". Segons ha explicat l'associació, el RCNP va ser fundat el 1948, fruit de la fusió de dues entitats de nàutica d'esbarjo a les Illes, com són el Real Club de Regates (1891) i el Club Espanya (1917).

"Durant els seus 75 anys d'història, als quals cal sumar els 57 des de la creació del club del qual procedeix, el Reial Club Nàutic s'ha caracteritzat pel seu compromís constant amb el foment de les activitats esportives, socials i culturals, i per l'organització de regates la dimensió internacional de les quals ha contribuït a posicionar Mallorca com un dels principals destins nàutics del Mediterrani", han defensat.

En aquest sentit, han afegit que aquesta activitat ha generat "un important benefici per a l'economia de la ciutat" i, segons han censurat, malgrat això, l'APB vol "impedir que el club exerceixi el seu dret a gaudir d'una ampliació de termini". "Els nàutics i marítims de les Balears no són aliens a la falsa controvèrsia jurídica amb la qual l'administració portuària local pretén boicotejar la renovació del club, per raons que resulten incognoscibles", han reivindicat.

stats