Societat 13/12/2022

El claustre de l'IES Inca se suma a les crítiques contra l'aplicació de la LOMLOE

L'equip docent del centre reclama criteris d'avaluació més concrets, formació específica per als docents i la implicació tota la comunitat educativa

2 min
El pati de l'IES Inca.

PalmaEl claustre de l'IES Inca s'ha sumat a les crítiques contra l'aplicació de la LOMLOE mitjançant un comunicat en què reclama que els criteris d'avaluació siguin més concrets, formació específica per als docents pel que fa a la llei i la implicació de tota la comunitat educativa en la implantació. "Tenim necessitat de donar veu a un malestar que s'ha gestat durant el procés d'aplicació de la LOMLOE. Consideram que alguns aspectes de la mateixa llei i de la seva aplicació autonòmica ens impedeixen fer la feina amb dignitat i solvència", comença el comunicat.

Segons l'equip docent, "els terminis d'aplicació de la LOMLOE no han estat els adequats, han generat neguit i confusió entre els docents i les famílies", continua el text, en el qual el claustre lamenta la manca de coherència pel que fa a les instruccions d'avaluació i que ni tan sols Educació ha finalitzat el procés d'adaptació, amb l'eina del Gestib que els professors han de fer servir en procés de revisió.

"Consideram necessària la reformulació d'alguns criteris d'avaluació", continua el comunicat, en el qual es considera que "en molts àmbits són massa generals" i que "en alguns casos no preveuen totes les competències o no són una eina útil". A més, les ràtios actuals fan "impossible" una avaluació individualitzada. Per això, el claustre considera que cal que "el professorat participi de la revisió, reformulació o concreció dels criteris". A més, l'equip docent lamenta que es plantegi una prova extraordinària per recuperar matèries. "La recuperació de matèries per criteris s'ha de fer durant el curs ordinari, ja que el plantejament de l'educació competencial es basa en el treball diari i l'observació del docent a l'aula", s'assenyala.

Quant a la formació dels docents per tirar endavant l'aplicació de la LOMLOE, el claustre considera que "hauria d'estar planificada per la Conselleria" i també "ser específica" per a una aplicació correcta de la llei.

"L'aplicació de la llei només serà factible si es redueixen les ràtios i les hores lectives del professorat, si augmenten les hores de coordinació i el personal de suport", continua el comunicat del claustre de l'IES Inca, el qual acaba reivindicant "un pacte sòlid de tota la comunitat educativa". "Un canvi tan important com el que planteja la LOMLOE necessita el compromís ferm que la pugui convertir en una llei estable i amb garantia de continuïtat", sentencia el document.

stats