Societat 12/07/2022

Ciutadella recupera els cinemes després de gairebé dos anys del seu tancament

Els nous gestors pretenen que la instal·lació no només centri tota la seva activitat en la reproducció de pel·lícules

Iván Martín
2 min
Ajuntament i empresa gestora a la presentació dels nous cinemes.

CIUTADELLAEls cinemes del Canal Salat tornaran a obrir les portes aquest cap de setmana després de gairebé dos anys tancats per les dificultats econòmiques ocasionades per les restriccions de la covid-19. La nova empresa concessionària del servei, Es Moix Negre, ha programat per a aquest divendres una jornada inaugural i a partir de dissabte tornarà la projecció regular de pel·lícules a les dues sales, amb tres projeccions diàries durant el cap de setmana.

Els nous gestors pretenen que la instal·lació no només centri tota l'activitat en la reproducció de pel·lícules, i per aquest motiu han explicat en un comunicat que "a Ciutadella necessitam uns cines per a tothom, propers a les persones i als nous hàbits de consum, més variats i inclusius, versàtils i adaptables als canvis que s'estan produint a la societat". En aquest sentit, es vol aprofitar tota la potencialitat de l'espai: "Que hem de potenciar, no només amb la programació previsible de cap de setmana i fosquets, sinó fent moltes altres coses".

D'aquesta manera, progressivament s'aniran posant en marxa altres activitats que pretenen atracar les instal·lacions a un públic divers i ampli, amb iniciatives com la retransmissió d'esdeveniments esportius o de campionats d'estrelles com els e-gamers, grans concerts o òperes. També es vol complementar l'activitat cultural de Ciutadella i d'espais com el Teatre del Born o el Casino Nou, així com potenciar l'oferta restauradora.

El nou projecte té en compte també factors com la inclusió o la sostenibilitat. En clau ambiental, s'han substituït totes les bombetes del recinte per tecnologia led, de menor consum, i els nous gestors ja han sol·licitat poder instal·lar plaques solars al sostre de l'edifici per generar energia renovable i neta. La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha valorat positivament el retorn dels cinemes: "Estam molt contents de veure que hi ha gent jove emprenedora amb ganes de dinamitzar culturalment la nostra ciutat, posant activitats que poden donar vida i omplir les instal·lacions amb un altre perfil de públic".

stats