Societat 20/05/2022

Ciutadella recupera Can Saura com a museu després de 21 anys de tràmits

L'espai acull una exposició relacionada amb els diferents àmbits de la ciutat

Iván Martín
1 min
Primers visitants del museu de Ciutadella a Can Saura.

CIUTADELLACiutadella ha reconvertit el palau de Can Saura en un museu municipal després de gairebé 21 anys de tràmits burocràtics. A l'acte oficial d'inauguració, que s'ha efectuat aquest divendres, no hi ha faltat el conseller de Cultura del Govern balear, Miquel Company, que ha recordat que es tracta d'una demanda històrica i una reivindicació ciutadana: "Estam molt contents de poder participar en una inauguració històrica per a Ciutadella, Menorca i les Balears. Disposar d'un nou museu i, a més, d'aquestes característiques i aquest nivell, resulta emocionant".

D'altra banda, Company ha destacat la bona coordinació entre administracions, especialment entre l'Ajuntament de Ciutadella, el Consell de Menorca i el Govern balear: "S'ha recuperat un espai que fa anys va patir l'amenaça de convertir-se en un altre tipus d'infraestructura institucional, però poder rehabilitar-lo per al poble és d'agrair".

El projecte posa el punt final després de la compra de l'edifici per part de l'Ajuntament. El Museu deixà la seva històrica seu del Bastió de sa Font l'any 2018 i començà una vida nova a Can Saura. A partir d'aquest dissabte, i fins abans de les festes de Sant Joan, es podrà visitar gratuïtament. Està dividit en dues zones: a la planta baixa s'hi resumeix la història de la ciutat, mentre que a la primera planta s'hi exhibeixen càpsules relacionades amb diversos àmbits de la ciutat.

stats