Societat 23/12/2022

Ciutadella obre un expedient a l'empresa que gestiona el cementiri per possible frau

La concessionària no va entregar cap sepultura una vegada finalitzat el contracte per beneficiar-se'n

Iván Martín
1 min
Entrada del cementeri de Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha obert un expedient a l'empresa Edifincas, l'encarregada de la construcció i gestió del nou cementeri municipal. El motiu, les sospites de frau detectades a diversos informes i que confirmarien que l'empresa hauria obtingut importants beneficis amb la venda presumptament fraudulenta de sepultures que havia d'haver entregat una vegada finalitzada la concessió l'any 2005.

Els informes posen de manifest greus incompliments del contracte i constaten indicis de frau que recomanen traslladar a la Fiscalia. Un dels incompliments fa referència al fet que quan finalitza la concessió l'empresa està obligada a entregar al consistori totes les sepultures no venudes, però, en canvi, a l'acta d'entrega no hi figuren cap de les construïdes per la gestora i es dona per fet que s'han venut totes. Segons els informes interns, molts traspassos s'han dut a terme poc temps abans de concloure la concessió i a nom de persones vinculades familiarment o laboralment amb Edifincas.

Aquesta manera de fer hauria reportat guanys a l'empresa, ja que es venien sepultures a persones vinculades a l'empresa per no deixar-les a l'ajuntament, i continuar explotant-les ells. Un dels informes assenyala que entre els anys 2018 i 2021 s'han materialitzat 23 traspassos, i entre els benefactors destaquen el representant de l'empresa o un soci d'aquesta, amb més de dues sepultures cadascú i, per tant, vulnerant la normativa que estableix una quantitat de dues com a màxim.

stats