Societat 26/11/2021

Ciutadella Antiga: la resistència menorquina contra el Black Friday

Consideren que les grans companyies són les beneficiades perquè tenen més marge

Iván Martín
1 min
Un comerç promociona els seus productes.

CIUTADELLAL'associació de comerciants Ciutadella Antiga anima els comerciants del municipi a "revelar-se" i no prendre part del Black Friday, perquè consideren que aquesta campanya està impulsada per les grans companyies que, a més, són les que surten beneficiades. Així ho ha expressat aquest divendres el gerent de l'entitat, Macià Coll, que ha deixat clar que "respecta" la decisió d'aquells associats favorables a formar part de l'acció originàriament nord-americana: "sabem que no celebrar-ho és anar a contracorrent, però com a associació ens revelem per donar-hi suport, perquè són unes dates gens propicies per a realitzar uns descomptes agressius, que en determinats casos no ho acaben de ser tant".

Les grans companyies estan en el punt de mira de Ciutadella Antiga i recorden que resulten beneficiades d'aquesta campanya: "tenen més marge de benefici que el comerç petit, de proximitat", però admet: "també hi ha qui participa i li va molt bé". En canvi, Macià Coll ha destacat la iniciativa promoguda pel Consell de Menorca i el Govern Balear relativa a la distribució de vals consum. En aquest sentit, el gerent de Ciutadella Antiga assenyala que les vendes han crescut: "aquestes campanyes han funcionat molt bé i les vendes de l'octubre i el novembre han augmentat respecte al mateix període de l'any passat".

Precisament, aquest augment de la facturació aquests últims mesos dur a Coll a pensar que la campanya de Nadal no serà bona: "pot afectar les vendes nadalenques, tot i que això no ho sabrem fins al pròxim mes". Per a fomentar les compres per Nadal, Ciutadella Antiga posarà en marxa un concurs que tindrà com a premi pagar un màxim de 5.000 euros en compres al guanyador.

stats