Societat 13/09/2019

Ciutadans demana la compareixença de la regidora de Seguretat Ciutadana per l'augment de criminalitat a Palma

La formació política critica l'increment del 9% del nombre d'infraccions a la ciutat de Palma

A. T.
1 min
La Policia Local de Palma s'incorpora  al procés d'estabilització de l'ocupació temporal de policies locals

PalmaEl regidor de Ciutadans Alejandro Escriche ha demanat aquest divendres la compareixença de la cap de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, en el proper ple de l'Ajuntament, el 26 de setembre. El motiu és, segons Escriche, "l'augment del 9% del nombre d'infraccions registrades a la ciutat de Palma", revelat amb motiu del balanç semestral de criminalitat.

A principi de setembre, el Ministeri de l'Interior va fer públiques les dades de delictes denunciats durant el primer semestre de l'any al conjunt de les Balears. D'acord amb els registres, aquesta xifra s'havia disparat un 11,3% respecte del mateix període de l'any passat. La Comunitat Autònoma ha liderat històricament aquest indicador, que es calcula amb relació a la població censada i que infla la gran quantitat de turistes que visiten l'Arxipèlag.

"Palma és, de moment, una ciutat segura, però no va cap a una bona direcció", ha assegurat el regidor. En aquest sentit, ha denunciat que "el nombre de policies locals és el mateix que fa 20 anys", mentre que "la població ha crescut bastant". També ha criticat que les oficines de Sant Ferran no tinguin cotxes suficients per als efectius, que les dutxes estiguin inoperatives i que el gimnàs disposi de maquinària molt antiga.

A més, la formació que rep aquest cos policial és "deficitària", atès que "fa un any i mig que no reben classes de tir". Malgrat això, assegura Escriche, els agents "actuen amb professionalitat i doblen els seus esforços". Per tots aquests motius, sol·liciten que la regidora de Seguretat Ciutadana comparegui i "posi remei a aquestes situacions". Cal recordar que els crims són competència de Policia Nacional, i no de la Local, que s'ocupa de fer complir les ordenances municipals.

stats