Societat 26/06/2020

Citen a declarar la regidora de Cort Angélica Pastor el 23 de setembre per revelació de secrets

El jutjat d'Instrucció número 12 de Palma admet a tràmit la querella criminal interposada contra l'actual edil d'Infraestructures i Sostenibilitat

A. T.
2 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 12 de Palma va emetre dimarts 9 de juny una interlocutòria en què cita a declarar l'actual regidora d'Infraestructures i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, el proper 23 de setembre. D'aquesta manera, admet a tràmit la querella criminal interposada per un policia local el 24 de febrer de 2020 contra Pastor per revelació de secrets.

Segons la querella, a la qual ha tingut accés l'ARA Balears, l'agent municipal –que està investigat des del febrer del 2016– denuncia que l'edil va transmetre al mateix jutjat d'Instrucció número 12 informació sobre una diagnosi mèdica i dades personals seves. El policia va rebre la baixa mèdica de la seva doctora de capçalera el 10 de febrer de 2016 i, tal com recull el plet, Pastor va transcriure el contingut del document mèdic "sense l'expressa autorització ni consentiment del querellant".

L'agent, que va rebre la baixa mèdica per "reacció aguda a l'estrès" dos dies després d'obrir-se la investigació sobre ell, denuncia els efectes que va tenir en la seva salut el fet que "les parts personades" en el mateix cas "tinguessin accés a la seva diagnosi mèdica". En total, el nombre de persones que estimen que hi tingueren accés de manera oficial va ser de gairebé 400. Aquesta "il·legítima intromissió en la seva intimitat, sense dubte, va contribuir en aquell moment a un empitjorament del seu estat", de manera que hagué d'allargar la seva baixa fins dia 10 de gener de 2017.

Per tal d'evitar la propagació de la informació personal, exposa la querella, "s'haurien d'haver pres les pertinents mesures per salvaguardar la intimitat", com ara "remetre l'informe mèdic en un sobre tancat al jutjat instructor i no transcriure'l". El lletrat del policia defensa així en el document que "les diagnosis mèdiques (...) formen part de les dades sensibles, el nucli dur de la privacitat, segons la reiterada jurisprudència del Tribunal Suprem".

stats