Societat 22/12/2019

La loteria de Nadal deixa 1,4 milions a Eivissa i 18.000 euros a Mallorca

Una administració de la pitiüsa ha venut 190 dècims del cinquè premi, que rebran 6.000 euros cada un

Ara Balears
3 min
L'administració d'Alcoi que ha repartit el primer premi

PalmaEl sorteig de la Grossa de Nadal de la loteria ha portat l'alegria aquest any a Eivissa, on s'han venut en total 200 dècims de dos cinquens premis diferents i algunes participacions d'una terminació de la Grossa que ha venut l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer, fins a repartir 1.404.000 euros. Només 18.000 euros han arribat a Mallorca.

El primer pessic del sorteig més important de l'any ha caigut a Eivissa, on s'han venut 190 dècims del segon dels cinquens premis, al número 6.293, que ha repartit 1.140.000 euros des del carrer Pedro Francés de Vila.

Lidia Arabí, responsable d'aquest punt de venda, ha recordat que els dècims premiats han estat tots expedits per terminal, per la qual cosa desconeix si els afortunats són "veïns o gent de pas perquè a l'estiu ja es ven loteria". "Tant de bo fos gent de per la zona, seria una alegria molt gran", ha dit.

Arabí ha assegurat que es tracta d'un "fet històric" per a aquest despatx, a pesar que el 2015, 20 dies després d'inaugurar el punt de venda, ja va repartir un quart premi amb el número 71.119 de la loteria de Nadal.

Fins a l'administració s'han acostat dos dels premiats, José Antonio Rodríguez i Cati Tur, tots dos veïns del barri. Mentre que Rodríguez posseeix un dècim, premiat amb 6.000 euros, Tur en té dos (12.000 euros), a compartir amb la seva germana i amb els treballadors del Bingo d'Eivissa.

Rodríguez ha recordat que va comprar el dècim la setmana passada i destinarà el premi a "pagar alguna cosa i anar-nos-en de vacances a la Península. Cati Tur, que ja ha havia tingut sort en altres ocasions amb premis de la Primitiva i l'ONCE, ha apuntat que invertirà el premi en el "sopar de la Nit de Cap d'Any".

El delegat de Loteria Nacional a Eivissa, Andrés Navarro, ha destacat que és la primera vegada que es venen tants dècims premiats a l'illa i ha assegurat que aquest premi animarà les vendes amb vista al sorteig de Reis. Navarro ha dit que es tracta d'un fet "molt positiu per a les pròximes vendes i, especialment, per a un punt de venda petit com aquest".

Aquest mateix número també ha deixat 6.000 euros a Palma, d'un dècim venut al carrer Antonio Frontera, a prop de la plaça de l'Obelisc.

Una de les majors alegries de la jornada l'ha donada l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer, que ha estat afortunada amb 120 euros al dècim del número 39.290, que coincideix amb la terminació de la Grossa. En total, l'associació ha venut 1.700 dècims, que suposen 204.000 euros, segons ha confirmat a Efe l'organització.

El penúltim premi que han cantat aquest dissabte els infants de Sant Ildefons ha caigut també a Eivissa, amb vuit dècims venuts de Sant Antoni de Portmany, a la plaça d'Espanya, que han repartit 48.000 euros; un altre dècim solt amb 6.000 euros a la carretera de Sant Josep, a sa Carroca, i un més al carrer Vicent Marí Mayans de Puig d'en Valls amb aquest mateix premi de 6.000 euros.

Altres premis

El quart cinquè premi al número 66.212 ha deixat altres 6.000 euros a Manacor, d'un dècim venut al carrer Bosch; i el cinquè cinquè, al número 74.770, ha deixat la mateixa quantitat a Consell, on s'ha venut un dècim al carrer Rector Nadal Munar.

A Balears s'han venut aquest any 44.858.460 euros de loteria del Sorteig Extraordinari de Nadal, xifra que suposa un increment de l'1,52% respecte de l'any passat i que cada balear n'ha comprat 39,74 euros de mitjana.

Les Illes han repetit una altra vegada com la comunitat on menys loteria per a la Grossa es compra, lluny de la mitjana estatal, de 62,20 euros. La comunitat on més se n'adquireix és Castella i Lleó, amb 95,77 euros.

A les Balears, s'havien posat a la venda 48.106.220 euros de Loteria Nacional per al Sorteig Extraordinari de Nadal, un 4,8% més que l'any passat, amb 240.531 bitllets i 42,61 euros de loteria consignada per habitant, mentre que l'any passat varen ser 41,12 euros, segons les dades de Loteries i Apostes de l'Estat.

stats